BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Kadriye Kemal Gürel İlkokulu

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

"TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ" MÜFREDATLA "BECERİ" TEMELLİ SADELEŞTİRİLMİŞ VE DERİNLEMESİNE ÖĞRENME YAKLAŞIMI

Millî Eğitim Bakanlığınca, kamuoyunun görüşüne açılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan ve bütüncül eğitim yaklaşımını temel alan yeni müfredatta beceri odaklı yaklaşım benimsendi, sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkân sağlayacak yeni yaklaşımlar belirlendi.

Nis

Okulumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 1. sınıflarımızın hazırladığı program ile coşku içinde kutlandı.

Nis

Okulumuzda 1 ve 2. sınıflar için balonlu araba yarışması düzenlenecektir. Yarışma 25 Nisan tarihinde olacaktır. Ayrıntılı bilgi için linke tıklayarak dosyayı indirebilirsiniz

Nis

Öğrencilerimizin değerlerimizi kaybetmemeleri, kültürümüze sahip çıkmaları için çaba göstermeye devam ediyoruz. Tüm okul öğrencierimizle bayramlaşma töreni gerçekleştirdik. Hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimizle toplu bir bayramlaşma oldu. Törenin arkasından sınıflarda öğretmenlerimizin öğrencilerimiz için hazırladığı sürpriz bayram hediyeleriyle sınıf içi bayramlaşmalar da gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzda ramazan için özel hazırlıklar yapıldı. Ramazan ile ilgili katlara süslemeler yapıldı. Ayrıca 3. ve 4. sınıf öğrencileri için iftar programı düzenlendi. İftar programında Karagöz ve Hacivat gösterileri, pamuk şeker ve macun dağıtımı gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz hem beraber iftar yapma ruhunu yaşadılar hem de çok eğlendiler.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı.Programa Büyükşehir Belediyesi Bandosu da renk kattı.

Mrt

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü okulumuzda kutlandı. Müdürümüz Mahmut OSTA okulumuzda çalışan tüm kadınların gününü güzel bir hediye ile kutladı. Kadınların elinin değdiği ve emeğinin olduğu her yeri güzelleştirmeye devam etmelerini dileriz.

Şbt

3. sınıflar için duyurusu ve başvuru şartları önceden belirlenen Roller Coaster yarışmasını bugün gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin mühendislik becerileri geliştirmelerini hedefleyen yarışmamız yüksek katılımla eğlenceli bir şekilde gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler şöyledir:

1. 3-I Ela KURU
  2. 3-I Emir EKİN
  3. 3-G Ömer Faruk ŞEHİRLİ

Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuzda tüm 1. sınıflar için Tema çalışanlarıyla beraber öğrencileri doğa konusunda bilinçlendirmek için Tohumdan Fidana Projesi gerçekleştirildi. Tüm öğrenciler saksılarda toprak getirdiler ve bu topraklara tohumlar dikildi. Bu tohumlar fidana döndükten sonra belirlenen bir yere dikimleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca Tema yetkilileri Tema çalışmaları konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdiler.

Şbt

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, lisans, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar öğrencilerimize yönelik olarak roket, robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri alanlarında yarışmalar düzenlenmektedir.

TEKNOFEST için başvurular başladı. "TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosuyla prestijli yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunlarına 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek. TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Tüm başvurular www.t3kys.com  sistemi üzerinden devam etmektedir.

Detaylı bilgi teknofest.org sayfasında mevcuttur.

Ock

2023/2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi düzenlenen karne töreniyle sona erdi. Okul Müdürümüz Mahmut Osta sınıfları tek tek gezerek Bilgi Yarışması ve Münazara Yarışmalarına katılan öğrencilerimizi ödüllendirdi. Madalyalarını alan öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Tüm öğrencilerimiz bir dönem boyunca yoğun bir şekilde çalıştılar. Şimdi dinlenme zamanı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Okulumuzda velilerimizin ve sınıf öğretmenlerimizin büyük katkılarıyla kermes düzenlendi. Elde edilen gelirin hayır kurumlarına bağışlanması planlandı. Kermeste öğrencilerimiz hem alış veriş yaptılar hem de yardımlaşma duygusunu tattılar. Yardımı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinliği olarak 3. sınıflar seviyesinde Bilgi Yarışması düzenlenmiştir. Yarışan öğrencilerimiz stresli olsalar da hep beraber eğlenceli vakit geçirdiler. Tüm sınıflarımızı 1. ilan ettiğimiz mutlu sonlu bir yarışma oldu.